Om oss

Våra Projekt

Vi strävar alltid efter att vara så aktuella som möjligt. Därför har vi en blandning av projekt som både sträcker sig över tid och de som är mer ad-hoc betonade punkt insatser. Här nedanför kan ni läsa om både våra aktuella projekt som vi driver i skolor runt om i landet och våra äldre projekt vi genomfört.

Min Framtid syftar till att förebygga och inspirera till en balanserad livsstil med elitidrottare som förebilder och föreläsare.

6:e klass-projektet syftar till att informera om destruktiva vanor och beteenden. Bland annat pratar vi om de negativa effekterna av alkohol och droger, men också mobbning och rasism.

Vi vill att alla ska kunna delta i organiserad idrott. Därför betalar vi ut stöd till individer som annars inte skulle ha råd att vara med.

Tidigare Projekt

Här under kan ni läsa om våra tidigare projekt. Idéerna till projekten har ofta kläckts i samarbete med någon av våra partners. Sitter du också på en projektidé som passar in i vår verksamhet, tveka inte på att höra av dig.

#Älskasävja

MARKONA SAMARBETSPARTNER I SKOLPROJEKT

markona-logo-storMarkona inleder ett samarbete med Uppsala Basket inom ramen för Schysst Framtid och i dag invigs en satsning på skolan Nya Stordammen i Sävja. Samarbetet innebär att Markona finansierar sex basketstjärnors arbete på skolan under tre dagar i veckan.

Spelarna skall vara förebilder för ungdomarna samtidigt som de deltar på lektioner, är närvarande på raster och håller i idrottslektioner. Syftet med projektet är att minska utanförskap, mobbning och användandet av droger samt att öka ungdomars intresse för att aktivera sig. Schysst Framtids vision är att Uppsala skall bli en tryggare och säkrare stad för alla och fungera som förebild för integration och multikultur.

– Vi tycker att det är ett mycket bra jobb som Uppsala Basket gör genom Schysst Framtid och att modellen med skola, näringsliv och föreningsliv i samverkan känns positiv. Den ligger i linje med hur vi vill driva vår verksamhet, säger Robert Vangstad, vd på Markona.

För Markona finns det dock flera beröringspunkter som gör att satsningen på just skolan har hamnat i fokus.

– Vi har valt att satsa på skolor då vi gör många jobba kopplat till skolmiljön i hela Mälardalen. Dessutom ser vi långsiktigt en fördel av att visa oss som en möjlig attraktiv arbetsgivare. Vår bransch ska bygga den infrastruktur Uppsala och Stockholm behöver under de kommande 15-20 åren, säger Robert Vangstad.

Markona har en lång tradition och erfarenhet av att planera, utforma och skapa utomhusmiljöer för skolor, dagis och fritidsgårdar. Med flera lyckade exempel genom åren har företaget utvecklat ett speciellt koncept för att skapa trygga, inspirerande och utvecklande gårdar och lekplatser för skolor. Samarbetet med Uppsala Basket och Schysst Framtid bygger vidare på det konceptet.

Kattekalaset

DEN ALKOHOLFRIA FESTEN

Sista april, Valborgsmässoafton, är årets största studenthögtid i Uppsala då flera hundra tusen vallfärdar till Sveriges fjärde största stad för att festa. 

Tyvärr är alkoholen minst lika populärt denna helg, därför valde Schysst Framtid att duka upp till ett alkoholfritt alternativ.

Under hela helgen dukades ett evenemangsområde upp vid Katedralskolan, mittemot Ekonomikumparken. Från scenen spelade DJ’s musik tillsammans med live uppträdanden, mat och dryck serverades, och det bjöds på en chans att spela 3X3 basketturnering – den första i sitt slag i Sverige!

Med och arrangerade basketfesten var Coca Cola, ICA och IQ som tillsammans med Schysst Framtid gjorde helgen till en stor succé med många besökare.

Gottsunda/Valsätra projektet

Mer information på gång. Är det brådskande så hör gärna av dig.

info@schysstframtid.se

Huvudpartner

Schysst Framtid
Salagatan 18 A
75330 Uppsala

info@schysstframtid.se
070-413 23 73

Föreningen
Schysst Framtid Sverige
Org.nr: 802502-9607
BG: 867-6223
BG på fakturor: 639-8770
(Fakturering sker via Billogram)

Driftbolaget
Schysst Framtid Sverige AB
Org.nr: 559101-7750
BG: 5187–3362
BG på fakturor: 639-8770
(Fakturering sker via Billogram)

Schysst Framtid avvecklas i Uppsala

Schysst Framtid har, med sina rötter i staden och i synnerhet i Uppsala Basket, bedrivit verksamhet i Uppsala sedan 2003 i olika skepnader och med varierande intensitet. Under årens gång har en rad olika projekt genomförts för att utmana och bryta barriärer för social...

läs mer

Kallelse till Extra Årsmöte

Hej alla medlemmar, Styrelsen kallar härmed till föreningens extra årsmöte med anledning av ändringen av föreningens stadgar som föreslogs på ordinarie årsmöte den 16:e mars 2017. Mötet kommer äga rum fredagen den 18 augusti kl 10.00 i våra lokaler på Salagatan 18 A....

läs mer

Dagordning Årsmötet i Föreningen

Hej alla medlemmar, Här kommer dagordningen till föreningens årsmöte som kommer hållas den 16:e Mars, 2017 kl. 14.00 på föreningens kansli på Salagatan 18 A i Uppsala. Klicka här för att komma till dagordningen Förslag på ändringar av dagordning måste komma in senast...

läs mer