Ungdomsfonden

Om Ungdomsfonden

Schysst Framtids fond Ungdomsfonden agerar för att skapa möjligheter och för att bibehålla möjligheten för ungdomar att ha en aktiv fritid. 

Ungdomsfonden har som mål att aktivera så många ungdomar som möjligt. därför vill vi höja antalet föreningsmedlemmar i idrottsrörelsen. Vi tror föreningslivet i sig är en positiv kraft som ser till att ungdomar avstår droganvändande, skjuter upp alkoholdebuten samt är bra på att integrera individer från olika bakgrund med varandra.

Idrott kan i många fall vara ett dyrt intresse, speciellt om man är många i familjen. Därför har Schysst Framtid valt att starta en fond kallad Ungdomsfonden dit vem som helst kan ansöka om bidrag för barn vars föräldrar har svårt att betala för idrotten. Bidraget täcker då medlems- och/eller träningsavgiften och betalas ut direkt till berörd förening.

Process

Vi tar emot ansökningar under hela året, vilket sker via vår hemsida (schysstframtid.com/ungdomsfonden). Sista ansökningsdag för respektive omgång är:
• 15 februari
• 15 maj
• 15 oktober
Ansökningarna behandlas av en speciellt utsedd kommitté som meddelar beslut inom två veckor efter varje avslutad ansökningsomgång.

Villkor

Ungdomsfonden betalar enbart ut stöd till aktiv ideell idrottsförening motsvarande belopp av medlems- och/eller träningsavgift aktuell för berörd ungdom. Stöd betalas ut endast en gång per kalender år per individ. I fall av osäkerheter kan vi komma att kontakta berörda personer, där ibland målsmän, tränare/coacher, ansvariga i aktuell förening. Beslut kan inte överklagas.

För ansökan gäller:
• Sökande måste vara under 18 år (gäller ej funktionshindrade).
• Sökande måste vara folkbokförd i kommun som Schysst Framtid har verksamhet.
• Ansökan får enbart gälla stöd för medlems-/träningsavgift.
• Maxbelopp 1 500kr betalas ut per år.

Denna omgång är nu stängd.

Ansökan öppnar igen den 1 november 2017.

Att behöva säga till sin dotter att hon inte skulle få spela innebandy är mitt livs värsta samtal. Efter bidraget från Schysst Framtid och Gränby Centrum fick jag istället uppleva mitt livs lyckligaste dag.

Mamma till Lisa, 12 år

Huvudpartner

Schysst Framtid
Salagatan 18 A
75330 Uppsala

info@schysstframtid.se
070-413 23 73

Föreningen
Schysst Framtid Sverige
Org.nr: 802502-9607
BG: 867-6223
BG på fakturor: 639-8770
(Fakturering sker via Billogram)

Driftbolaget
Schysst Framtid Sverige AB
Org.nr: 559101-7750
BG: 5187–3362
BG på fakturor: 639-8770
(Fakturering sker via Billogram)

Schysst Framtid avvecklas i Uppsala

Schysst Framtid har, med sina rötter i staden och i synnerhet i Uppsala Basket, bedrivit verksamhet i Uppsala sedan 2003 i olika skepnader och med varierande intensitet. Under årens gång har en rad olika projekt genomförts för att utmana och bryta barriärer för social...

läs mer

Kallelse till Extra Årsmöte

Hej alla medlemmar, Styrelsen kallar härmed till föreningens extra årsmöte med anledning av ändringen av föreningens stadgar som föreslogs på ordinarie årsmöte den 16:e mars 2017. Mötet kommer äga rum fredagen den 18 augusti kl 10.00 i våra lokaler på Salagatan 18 A....

läs mer

Dagordning Årsmötet i Föreningen

Hej alla medlemmar, Här kommer dagordningen till föreningens årsmöte som kommer hållas den 16:e Mars, 2017 kl. 14.00 på föreningens kansli på Salagatan 18 A i Uppsala. Klicka här för att komma till dagordningen Förslag på ändringar av dagordning måste komma in senast...

läs mer