Aktiviteter

SKOLBESÖKVarje vecka besöker vi skolklasser i Västerås och Hallstahammars kommuner för att ge varje barn verktygen för en Schysst Framtid!


Vi besöker varje skolklass 3 gånger och därutöver arrangerar vi en utflykt till Prison Island för hela klassen.  Under vårt första besök i klassrummet startar vi en diskussion om mobbning och psykisk ohälsa. 


Vi tar upp frågor som: 

  • Hur är jag en schysst kompis?
  • Vad gör vi i klassen för att alla ska må bra?
  • Vad kan jag göra om en kompis mår dåligt?

 

Mot slutet av besöket, överlämnas Verktygslådan med övningar till klassläraren. Vi vill att arbetet ska fortsätta efter vårt första besök.


Under arbetet med Schysst Framtid utvärderar vi klassens välmående genom enkäter framtagna i samarbete med skolpsykolog. Vill du att vi besöker din skola?


Kontakta verksamhetsansvarig Erik Grönberg, erik.gronberg@vskbandy.se

SVERIGES STÖRSTA UNGDOMSGÅRDSommarlovet ska vara ett tillfälle för lek, bus och umgänge. Under en vecka fyller vi därför ABB Arena Syd med kostnadsfria aktiviteter. Arenan omvandlas till Sveriges största ungdomsgård – sett till både yta och antalet besökare.


3000 personer kom till ungdomsgården under premiärveckan år 2019.


"Som Leos Lekland fast bättre - och gratis" - Deltagare sommarlovet 2019


Schysst sportvecka för barn i ABB Arena - Västerås Tidning 30 juni 2019


Sportarenan omvandlas till jätte-ungdomsgård i en vecka - Sveriges Radio 2 juli 201


"Full fart i ABB Arena Syd – när VSK arrangerar Sveriges största ungdomsgård" - VLT 3 juli 2019

VALBORG I VÄSTERÅS


Barn har rätt att fira Valborg utan alkohol. Sedan 2013 har vi därför varje år arrangerat ett stort valborgsfirande på Stora Torget i Västerås. Besökarna får ta del av kostnadsfria aktiviteter och bjuds på lättare tilltugg.


Evenemanget är IQ-certifierat och arrangeras i samarbete med Västerås Citysamverkan.

FRAMTIDSMATCHEN


Varje barn har rätt till en barndom fri från mobbning och psykisk ohälsa. Sedan 2018 arrangerar Schysst Framtid med målsättningen att göra ett stort ställningstagande för barns rätt till en trygg uppväxt. Kändisar och förebilder från hela Sverige samlas därför varje sommar i Västerås för att spela en fotbollsmatch där alla intäkter går oavkortat till vår verksamhet.


Sedan starten har bland annat Börje Salming, Marcus Allbäck, Mikael Tellqvist, Frida Hansdotter och Josefine Öqvist deltagit i evenemanget.

 021-413415

kansliet@vskbandy.se

Copyright © Schysst Framtid

ABB Arena Syd / Bandystugan

722 17 Västerås

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera